Pilgrimsvandring 2016
Dag 15
i

Onsdag 20 april 2016
Nerja

Bild saknas.
Nerja med Balcon de Europa i centrum.
Distans denna dag: 0 km.

Utsikt från min parkering mot Nerja.

Från dagboken:
"Regn hela förmiddagen, låg och halvsov, läste lite till 13:00. Då slutade det regna och solen kom fram. Nilla chattade lite. Satt vid havet och skrubbade fötterna. Skickade avskedsdikt* på franska. Blev lite fel: "mort petit" betyder orgasm!" :-) *dikten var till en annan beundrarinna.

En katt som ville smaka min paté.
Strand och badare?
Mort Petit
Je suis mort la petit mort
Au revoir mon amour
Tu as frappé un coup trop dur
Je lachai mon amour
Pour toujours
Nous ne pouvous jamais vus
Playa de Las Alberquillas med utsikt mot Nerja.
Las Calas del Pino
Ovanifrån
Från Mattias Rad, Spain-Holidays svenska skribent och content manager.:

"Trots att Playa de las Alberquillas är en känd och populär strand, så finns det alltid plats här, oberoende om vi pratar låg eller högsäsong. Jämfört med de andra stränderna så är Alberquillas stranden faktiskt en av mina favoriter, här kan man njuta av den vackra miljön i lugn och ro och för de som vill slippa undan trafiken i centrum så kan man bege sig ut hit, ett perfekt ställe för att stirra upp i skyn eller kanske tom. läsa ut boken man haft så svårt att avsluta.

Playan, eller stranden som vi säger på svenska är inte så väldigt stor, den är bara en halv kilometer lång och ligger i en liten vik. När man är i området och frågar efter vägbeskrivningar så ska man alltid hänvisa till viken (La Cala ) i las Alberquillas, när folk förklarar vägen hit så är vägriktningarna och skyltarna riktade mot viken och inte själva stranden.

Utsikten från toppen av stranden är otrolig, tittar man österut ser man naturreservatet Acantilados de Maro och grannstranden Las Calas del Pino.

Eftersom stranden ligger inom naturparken Acantilados de Maro-Cerro Gordo så är vattnet väldigt rent och klart, här hittar man ett överflöd av fiskar och undervattenliv, vilket gör snorkling till en rekommenderad aktivitet.

Att simma runt vikarna här är fantastisk, variationen av fiskar, det klara vattnet samt alla undervattensgrottor och klippformationer gör att man har mycket att utforska när man väl är på plats. Stranden i sig är ca 400 meter lång och 20 meter bred. Sanden är främst grusigt samt väldigt grovt och mörkt."