Pilgrimsvandring 2016
Dag 32
i

Lördag 7 maj 2016
Trabadelo - (Las Herrerias) - Villafranca del Bierzo

Distans denna dag: ??? km.
Kulle.

Från dagboken:
"Kom iväg tidigt. J. messade om sina problem. När jag var i Las Herreira bestämde jag mig för att återvända, svarttaxi 40€. Trevligt med J. "Date" på kvällen, delade rum på Cruce."

På väg in i den regniga skogen.
Liten frukost i Las Herreira.
Den mystiga hunden som gläfser som om han vill mig något...
...då får jag ett SMS från Jennifer! Typ: "Hi Mats! I'm lost. Decided to take another route. I went through a village and a man said I couldn't go there so I had to cross a river but it was impossible." Jag fattade ingenting men jag tittade på hunden och frågade. Hunden nickade. Jag SMS:ade tillbaka och hon berättade att hon var på ett kloster, Monasteria Santa Maria. Men jag trodde hon var någon mil in på samma led som jag gått tidigare. Jag fick hjälp att fixa en svarttaxi, det fanns inga riktiga här ute i bergen så en bybo skjutsade mig till en plats på den ordinarie leden ca 10 km väster om Camponaraya. Väl där och 400 spänn fattigare började jag fråga andra vandrare om de sett någon förvirrad amerikanska. Ingen hade naturligtvis sett något. Då kommer en man som ser ut att vara från platsen och jag ber om hjälp. Jag ringer till Jennifer som berättar var hon är. "Vamos" säger spanjoren och sätter fart. Tre-fyra kilometer, över hagar och trädgårdar och han hittade och där satt hon och väntade.
Från Facebook:
Luren bråkar! Jag vandrar i regnet men det är vackert som tusan.

El Monasterio Carracedo

Min spanske guide råkade blinka när jag förevigade vår vänskap.
El Monasterio, Carracedo
El Monasterio
Hon är lite förlägen för att hon orsakt så mycket besvär.
Hon berättar att hon sett på kartan att det finns en snabbare väg till Villafranco del Bierzo, bara 11 km.
Det var revligt att vandra tillsammans på okända stigar. Och plötsligt kommer vi fram till en översvämmad bäck. Jennifer börjar hämta små stenar och grenar och hoppas kunna gå torrskodd över. Jag tar av mig byxor och skor och vadar.
Men Jennifer prövar sin nygjord bro men plurrar och bilden här bredvid uttrycker hennes frustration över att ha förorsakat mig en massa besvär. Jag som bara tyckte det var kul!

VILLAFRANCA DEL BIERZO

Som tack bjöd hon mig på en drink på ett albergue.
Men det var fullt där. Vi fick hjälp att hitta ett annat: Hostel Bar El Cruce.
Medan jag duschade plåtade hon ut från fönstret med min kamera.
Hotellstämpeln
Hotelrummet
Restaurante Mendez
Villafranca del Bierzo.