Pilgrimsvandring 2016
Dag 7
i

Tisdag 12 april 2016
Logroño

Bild saknas.
Logroño. Distans denna dag: 0 km.

Sjukhuset i Logroño

Från dagboken:
"7:30. Gick jag mot den andra vårdventralen. Fikade, skrev en lapp på spanska. Det var inte öppet! Gick till stora sjukhuset. Blev översatt, omhändertagen och omplåstrad! Kostade inte en spänn! Pysslat i bilen. Regn."

Jag sov i bilen på parkeringsplatsen mitt i sta'n. Vid fyra-tiden på morgonen kom en polispatrull och lyste in i bilen. Men de sa inget, lät mig vara. Men det var kallt och rått. Jag gick tillbaka till Pilgrimsinfo vid bron och pratade med en kille som kunde engelska. Han ritade ut på en karta var närmaste vårdcentral var och sedan ett alternativ, ett lasarett som bara hade öppet på eftermiddagen. Och slutligen stora lasarettet i andra änden av sta'n.

Jag linkade iväg till den första vårdcentralen, men när jag lämnade fram min lapp skakade receptionisten bara på huvudet. Hon försökte inte ens förklara. Hon bara sköt tillbaka lappen och skakade på huvudet.

Så, då haltade jag iväg, till den närmsta lasarettet men där var, precis som jag fått reda på, stängt. Så det var bara att bita ihop och linka iväg till stora lasarettet, San Pedro, några kilometer bort.

Akuten på Hospital San Pedro.
Fundersam konvalecent.
Oficina de Turismo de La Rioja.