Pilgrimsvandring 2016
Dag 31
i

Fredag 6 maj 2016
Camporanayao - Trabadelo

Distans denna dag: 33,6 km.
Utsikt

Från dagboken:
"Tog det lugnt, Frukost med J. Kom iväg vid 9-tiden. Gick i regn till Trabadero. Fick eget rum som det spökade i. Strömmen gick."

Frukost med Jennifer.
Det var trivsamt i Jennifers sällskap. Men jag har en så stark känsla av att inte tränga mig på. Så när hon berättade att hon skulle ta en vilodag kände jag att jag kanske skulle vandra vidare. Annars hade jag gärna stannat i hennes sällskap. Hon var nog nyfiken på mig också, men det "bidde" inget.
Från Facebook:
El Camino avslutas i regn, Gud gråter och jag inser att det egentliga syftet med vandringen är att gråta i katedralen i Santiago. Inget annat spelar någon roll. Här är lite bilder från vardagen:
Vandring i regn.
Vackert hus.
Hus på kulle i dis.

VILLAFRANCA DEL BIERZO

Villafranca del Bierzo, kallat "lilla Compostela", För att gamla, svaga och sjuka som förr inte orkade ta sig hela vägen till Santiag de Composela fick sitt avlatsbrev precis som vid apostelns grav.
Iglesia de Santiago i Villafranca del Bierzo, "Lilla Compostela".
Förlåtelsens port.
Lunch
Ultreia, Villafranca del Bierzo
(träffade en svensk).

TRABADELO

Casa Rural Os Arroxos, Trabadelo
Kvällsmat med Dan från Canada, professor i filmvetenskap
Trabadelo
I Trabadelo var det spännande:det spökade. Jag fick ett dubbelrum på tredje våningen. Jag tog ett bad och när jag kom tillbaka var en låda i garderoben öppen. Jag hade inte rört den! Senare på kvällen när jag gått och lagt mig hördes mystiska ljud och så plötsligt gick strömmen!